Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

Ημερολόγιο
Ημερολόγιο δραστηριοτήτων


Τα νέα μας

Prisma Electronics S.A.

Μέλος EBIΔIΤΕ

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ είναι μια ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας η οποία ιδρύθηκε το 1991 στην Αλεξανδρούπολη. Μέσα από συνεχή προσπάθεια, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα των ΤΠΕ, Ηλεκτρονικών και Ε&Α. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή κατασκευαστικά πολύπλοκων ηλεκτρονικών μερών και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων για εμπορικές, ερευνητικές, διαστημικές και αμυντικές εφαρμογές εξασφάλισε τη συνεργασία με μεγάλους διακυβερνητικούς οργανισμούς, όπως η ESA και το CERN καθιερώνοντας την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αλγερία και τη Σαουδική Αραβία.

Με στόχο την καινοτομία, η Πρίσμα Ηλεκτρονικά συνεργάζεται με περισσότερους από 100 ερευνητές σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία 5 χρόνια, η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε 23 ερευνητικά προγράμματα και σήμερα διαχειρίζεται 12 ερευνητικά έργα, εθνικά και ευρωπαϊκά, 2 εκ των οποίων είναι σε συνεργασία με το CERN και με 5 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σε έρευνα αιχμής.

Η γνώση που αποκτάται μέσω της συστηματικής συμμετοχής στην έρευνα έχει οδηγήσει την εταιρεία στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αφορούν στην απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω ασύρματων δικτύων έξυπνων αισθητήρων και στην προηγμένη διαχείριση της γνώσης.

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ είναι η μοναδική ελληνική εταιρία που έχει βραβευτεί από το CERN με το Χρυσό Βραβείο Βιομηχανίας.

Διεύθυνση

  • Λεωφόρος Δημοκρατίας 85
  • 68100
  • Aλεξανδρούπολη

Επικοινωνία

 

[ Μέλη ]

 

 

Design by