Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

Ημερολόγιο
Ημερολόγιο δραστηριοτήτων


Τα νέα μας

Raymetrics SA

Μέλος ΕΒΙΔΙΤΕ

Ένας ολοκληρωμένος πάροχος συστημάτων-Κατασκευαστής

Η εταιρία

Η Raymetrics είναι ο παγκόσμιος ηγέτης και ο πιο έμπειρος κατασκευαστής ατμοσφαιρικών LIDAR στον κόσμο, με περισσότερα από 15 χρόνια στον κλάδο και με πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία παράγει backscatter, depolarization και Raman LIDARs για ατμοσφαιρικές εφαρμογές, καθώς και εξαρτήματα LIDAR όπως τα τηλεσκόπια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για LIDAR. Μέσω ενός συνδυασμού εμπειρίας και τεχνογνωσίας, η Raymetrics μπορεί να προσφέρει μερικά από τα πιο ισχυρά συστήματα που διατίθενται στο εμπόριο.

Η τεχνική LIDAR είναι πολύ καλά εδραιωμένη μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας για περισσότερα από 40 χρόνια. Πρόσφατα όμως, τα Lidars έχουν χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για επιστημονικούς σκοπούς αλλά και για πιο επιχειρησιακές εφαρμογές όπως: μετεωρολογία, αεροπορία, παρακολούθηση της ρύπανσης κλπ. Η Raymetrics κατέστη παγκοσμίως πρωτοπόρος στην πρωτοπορία ενός νέου κύματος τεχνολογίας απομακρυσμένης παρακολούθησης (remote sensing).

LIDAR Systems

Τα συστήματα Raymetrics LIDAR χρησιμοποιούνται για την απομακρυσμένη παρατήρηση της ατμόσφαιρας (ρύπανση, έρημη ή ηφαιστειακή σκόνη, σύννεφα κλπ.). Η LIDAR λειτουργεί σαν ένα "οπτικό" ραντάρ: εκπέμπει φωτεινούς παλμούς και καταγράφει την ακτινοβολία που ανασκάπτεται στα συστατικά της ατμόσφαιρας (μόρια, αερολύματα, σύννεφα κλπ.).

Ο χρόνος που χρειάζεται η ακτινοβολία για την επιστροφή καθορίζει την απόσταση της διασποράς, ενώ οι φασματικές ακτινοβολίες δίνουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της διασποράς (μέγεθος, σχήμα, δείκτης διάθλασης). Με αυτόν τον τρόπο, ένα πρότυπο σύστημα LIDAR παρέχει πληροφορίες στο έδαφος από έως και 15 χιλιόμετρα.

Status

Η Raymetrics δεν είναι απλώς μια κατασκευαστική εταιρεία, αλλά και ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων. Μέσω των συνεργαζόμενων εταιρειών δημιουργούμε συνέργειες που αποτελούν τη βάση για τηνπαροχή βέλτιστων λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Raymetrics, είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των ευρύτερων συνεργικών συνόλων και η τεχνολογική μας τεχνογνωσία μας καθιστά ιδανικό συνεργάτη για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της έρευνας, της μετεωρολογίας και της αεροπορίας.

Εφαρμογές-Προϊόντα

Συστήματα Lidar ειδικών εφαρμογών

 • Volcanic Ash Detector - για τις μετεωρολογικές υπηρεσίες και τις αεροπορικές αρχές
 • 3D Dust Tracker – για μεγάλα ορυχεία και βιομηχανικές εφαρμογές
 • Visual Ranger / Fog Detector - για στρατιωτικά και πολιτικά αεροδρόμια (επίσης ανίχνευση
  πυρκαγιάς)
 • 3D Ceilometer- για στρατιωτικά και πολιτικά αεροδρόμια
 • Temperature and Humidity LIDAR-για μετεωρολογία
 • Fluorescence LIDAR/Πετρελαϊκή ρύπανση και παρακολούθηση της μόλυνσης των υδάτων
 •  Gas Detection LIDAR (e.g. CH4, H2S etc) –βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου,
  βαριά βιομηχανία

Διεύθυνση

 • Σπάρτης 32,
 • 14452, Μεταμόρφωση

Επικοινωνία

 • Τηλέφωνο: 210 6655860
 • Φαξ: 210 2827217
 • Iστοσελίδα: www.raymetrics.com[ Μέλη ]

 

 

Design by