Ημερίδα Δικτύωσης Clusters Eλλάδας - Πολωνίας

Σε συνέχεια της επιτυχημένης επιχειρηματικής αποστολής που είχε πραγματοποιήθει από την ΕΒΙΔΙΤΕ και το si-Cluster στην Πολωνία το Δεκέμβριο του 2017 με σκοπό την επιτάχυνση των συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Πολωνικών επιχειρήσεων στον τομέα του διαστήματος και την υπογραφή πλαισίου συνεργασίας με το Πολωνικό cluster SPACE PL, Πολωνικοί φορείς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του si-cluster κατά τη διάρκεια του Ιουνίου σε μια Ημέρα Δικτύωσης που υποστηρίχθηκε από την ΕΒΙΔΙΤΕ, το Corallia και την πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα.

Τους συμμετέχοντες φορείς καλωσόρισε ο καθ. Βασίλειος Μακιός, General Director του Corallia ενώ αμέσως μετά η κα. Anna Barbarzak, Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, μίλησε για την ανάπτυξη της χώρας και τις ευκαιρίες συνεργασίας με την Ελλάδα σε σημαντικούς για την οικονομία τομείς. Στη συνέχεια, η κα. Iwona Woicka-Żuóławska από το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε τη σημασία του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) που έχει υπογραφεί ανάμεσα στα δυο cluster (si-Cluster και Space PL) και τόνισε τη σημασία της προώθησης συνεργασιών, της ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων και των κοινών έργων για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Ο κ. Δερμετζόγλου από το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη αυτής της συνεργασίας στο πλαίσιο του MoU που υπεγράφη μεταξύ των δύο Υπουργείων ενώ ο κ. Παλιάτσος από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μίλησε για τη δημιουργία του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος και τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν μέσα από αυτή τη δράση. Τέλος, η κα. Φωκά, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στη συνέχεια, η κα. Joanna Bankiewicz, Polish Space Agency, παρουσίασε τη δράση του οργανισμού και ο Δρ. Πότσης, μέλος του ΔΣ του si-Cluster και Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ, τα προγράμματα συνεργασίας που υπάρχουν στον τομέα του διαστήματος και τόνισε τη σημασία της σύμπραξης συνεργασιών ανάμεσα στον τομέα του διαστήματος και της ναυτιλίας. Η εκδήλωση έκλεισε με τις παρουσιάσεις των κ. Paweł Wojtkiewicz για το cluster Space PL, κ. Jarosław Bulanda για το Silesian Aviation Cluster, κ. Przemysław Stolarz για το Municipality of Rzeszów, από την κα Ελένη Πολυχρονοπούλου για την HEMEXPO, καθ. Ryszard Szczepianiak για το Air Force Institute of Technology, από τον Δρ Νίκο Βογιατζή για το gi-Cluster και τέλος από τον καθ. Marek Grzybowski ο οποίος παρουσίασε το Polish Maritime Cluster μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν και εταιρείες-μέλη του si-Cluster και συγκεκριμένα οι: Planetek Hellas, Inasco, Heron Engineering, MaP και Αdamant Composites καθώς και η Πολωνική Sener Polska αναζητώντας νέες συνεργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ημέρα Δικτύωσης Ελλάδας – Πολωνίας έλαβε χώρα με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Πολωνίας στην χώρας μας τον Νοέμβριο του 2018.

  • Νέα
  • Νέα
  • Ημερίδα Δικτύωσης Clusters Eλλάδας - Πολωνίας
© Hellenic ASI. All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας by DAZZLINK