Νέα

Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

 

Η 1η εγκατάσταση λύσης Smart H2O στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των Geosystems Hellas και i-BEC

Θεσσαλονίκη, 5 Μαρτίου 2015:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπτυξης και υλοποίησης μιας σύγχρονης και καινοτόμου ενοποιημένης διαδικτυακής πλατφόρμας οπτικοποίησης δεδομένων τύπου "Dashboard" στις εγκαταστάσεις του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, στην περιοχή Φοίνικα Θεσσαλονίκης.

Η εν λόγω πλατφόρμα κάνει χρήση διαφορετικών πηγών δεδομένων τα οποία παρουσιάζονται ενοποιημένα σε μια εποπτική οθόνη και έχει στόχο την παρακολούθηση απομακρυσμένων περιοχών, με απώτερο σκοπό τη γρήγορη και έγκαιρη ανάλυση σημαντικών πληροφοριών όπως οι ενδείξεις οργάνων σε πραγματικό χρόνο και την επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της περιοχής ενδιαφέροντος προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών (προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα, μόλυνση του περιβάλλοντος, κλπ).

Η ανάπτυξη της πλατφόρμας αποτελεί συνέργεια των εταιρειών Geosystems Hellas A.E. και Hexagon Geospatial υπό την εποπτεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος και αποτελεί μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης και ελέγχου όλων των λειτουργιών που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο ενός επιχειρησιακού κέντρου παρακολούθησης απομακρυσμένων περιοχών. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο που συνδυάζει αισθητήρες, διαστημικές τεχνολογίες και πληροφορική.

Διαβάστε σχετικό άρθρο http://www.tovima.gr/society/article/?aid=680374.

 

[ Τίτλοι ειδήσεων ]