Νέα

Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

 

Μέλος της ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster στη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Αθήνα, 11.04.2014: Μεταξύ των 24 εκπροσώπων νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στις 11.04.2014, ήταν και η εταιρεία 7Layers, η οποία στεγάζεται στο α1•innohub, καθώς και η Planetek Hellas, μέλος του της ΕΒΙΔΙΤΕ και του   si-Cluster που αναμένεται σύντομα να στεγαστεί στο νέο κέντρο καινοτομίας α2•innohub στο Μαρούσι. Επίσης, μέρος στη συζήτηση πήραν και εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομάδων του α' κύκλου του προγράμματος egg – enter • grow • go και συγκεκριμένα οι "εκκολπατόμενες" ομάδες Athens Insiders και Truckbird.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι προτάσεις για τους τρόπους με τους οποίους οι νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νέοι επιχειρηματίες, όπως είναι το αυξημένο κόστος ασφάλισης, το έμμεσο κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης, η γραφειοκρατία και η πολυκλοκότητα του νομοθετικού πλαισίου. 

Τέλος, οι νέοι επιχειρηματίες επεσήμαναν την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και των φορολογικών συντελεστών για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και πρότειναν τη θέσπιση, σε κοινοτικό επίπεδο, μιας νέας εταιρικής μορφής για τις τεχνολογικές εταιρείες, που θα τις καθιστά περισσότερο ευέλικτες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και από το πλήθος και τη δράση των startups στη χώρα μας. Η επιλογή των εταιρειών, οι οποίες συμμετείχαν στη συνάντηση, έγινε με βάση την εξαγωγική δραστηριότητα που παρουσιάζουν, καθώς και των βραβεύσεων τους σε ελληνικούς διαγωνισμούς για startups επιχειρήσεις.

 

[ Τίτλοι ειδήσεων ]