Νέα

Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

 

Η Alma Technologies ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα ενός νέου IP core για υπερταχεία συμπίεση εικόνων JPEG

Πικέρμι, 16 Μαρτίου 2015:

Alma TechnologiesΤο μέλος της ΕΒΙΔΙΤΕ Alma Technologies, μια ελληνική εταιρία μικροηλεκτρονικής σχεδίασης, διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα νέο πυρήνα υλικού (IP Core), για υπερταχεία συμπίεση εικόνων με τον αλγόριθμο JPEG. Το νέο αυτό προϊόν έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς μικροηλεκτρονικής για συμπίεση βίντεο πολύ υψηλών αναλύσεων ή πολύ μεγάλου ρυθμού καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Η σχεδιαστική λύση που παρέχει η Alma Technologies, παρέχει με άνεση την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για εφαρμογές βίντεο αναλύσεων 4Κ ή και πολύ μεγαλύτερων, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλές απαιτήσεις σε επιφάνεια πυριτίου και μικρό κόστος υλοποίησης. Έτσι είναι δυνατόν να υλοποιηθεί με πολύ μικρό κόστος ένα ταχύτατο σύστημα συμπίεσης JPEG ακόμα και στις πιο οικονομικές σειρές FPGAs που κυκλοφορούν. Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε για τον σκοπό αυτό από την Alma Technologies, επιτρέπει επιδόσεις που φτάνουν μέχρι τα 32 MSamples / MHz.

Ο νέος πυρήνας υλικού – UHT-JPEG-E – αποτελεί εξέλιξη της προηγούμενης επιτυχημένης έκδοσης του κωδικοποιητή JPEG της Alma Technologies, υιοθετώντας τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που είχαν χρησιμοποιηθεί σε αυτό όπως ο πατενταρισμένος αλγόριθμος ελέγχου του ρυθμού δεδομένων (Rate Control) που το έφτασαν να χρησιμοποιείται στις κάμερες του Curiosity Mars Rover στον Άρη.

Το πρωτότυπο δελτίο τύπου του UHT-JPEG-E στα Αγγλικά θα το βρείτε εδώ.

Η Alma Technologies Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρία μικροηλεκτρονικής που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων συμπίεσης εικόνας και βίντεο καθώς και συστημάτων κρυπτογραφίας. Σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση των συστημάτων αυτών ως τμήμα μεγαλύτερων σχεδιασμών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων μικροηλεκτρονικής, υπό την μορφή «εικονικών εξαρτημάτων». Η Άλμα Τεχνολογίες δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό από το 2001 με πληθώρα πελατών σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Άλμα Τεχνολογίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.alma-technologies.com


 

[ Τίτλοι ειδήσεων ]