Νέα

Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

 

Τα μέλη του si-Cluster TerraSpatium και Geosystems χορηγοί στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

Θεσσαλονίκη, 26-28 Σεπτεμβρίου 2014: Στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση εταιρειών και φορέων που ασχολούνται με τα αντικείμενα της Τοπογραφίας, της Γεωπληροφορικής και των Έργων Υποδομής.

 Η Terra Spatium συμμετείχε στο συνέδριο, ως χρυσός χορηγός, παρουσιάζοντας θέματα που αφορούν τεχνολογίες αιχμής και καινοτομία, στους τομείς που δραστηριοποιείται. Επιπλέον, η συμμετοχή της περιελάμβανε δικό της περίπτερο στο οποίο  φιλοξένησε, ως μέλος της ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster, συνεργάτες από το χώρο των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Εταιρειών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών.

Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου, η Geosystems Hellas, αργυρός χορηγός του συνεδρίου, σε συνεργασία με τη Geomatics συμμετείχε με την εργασία «Δημιουργία 3D city model με λήψη LIDAR & ψηφιακών αεροφωτογραφιών στην περιοχή Καλοχωρίου, στα πλαίσια του έργου Indes-Musa, www.indes-musa.gr». Πραγματοποιήθηκαν επίσης στις  παρουσιάσεις των διακρατικών ερευνητικών έργων: Ελλάδα - Κίνα, Indes-Musa, www.indes-musa.gr (επιστημονικώς υπεύθυνος Δρ. Ροβίθης Ε.) και Ελλάδα - Ισραήλ, 5DMuPLIS, www.5dmuplis.gr (επιστημονικώς υπεύθυνος Καθηγητής Ιωαννίδης Χ.) στα οποία συμμετέχει η εταιρεία.

Θεματολογία Συνεδρίου:

1.  Γεωδαιτικές υποδομές & μεθοδολογίες
2. Τεχνολογίες αιχμής & Καινοτομία
3. Σχεδιασμός και Οργάνωση του Χώρου: Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, Κτηματολόγιο, Περιβάλλον, Ανάπτυξη
4. Έργα Υποδομής και ο Ρόλος του ΑΤΜ
5. Η εκπαίδευση του ΑΤΜ: Προκλήσεις & Προοπτικές
6. Το βήμα στους Φοιτητές: Εργασίες & Απόψεις (βράβευση της καλύτερης Διπλωματικής εργασίας με το πέρας του Συνεδρίου)

 

[ Τίτλοι ειδήσεων ]