Νέα

Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

 

 Συμμετοχή της ΕΒΙΔΙΤΕ στο Τoulouse Space Show

Τουλούζη 30/6-1/7 2014. Στην Τουλούζη στο Centre de Congrès Pierre Baudis, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση με σκοπό να αναδείξει τις κυριότερες τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις των διαστημικών υπηρεσιών, αλλά και να φέρει σε επαφή μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με μεγάλους φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαστήματος.

Την πρώτη μέρα, στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμό απο τον κ. Jean-Yves Le Gall, CNES President και ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης απο τους κύριους Αlain Di Crescenzo –President of Toulouse Chamber of Commerce and Industry, Marc Tondiaux – Councillor of Sicoval urban community, Jean-Luc Moudenc- President of Toulouse Metropole, Martin Malvy- President of Midi-Pyrénées Region, αλλά και ομιλία της κ. Geneviève Fioraso- French Secretary of State for Higher Education and Research, αναφέρθηκαν οι τρόποι προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισημαίνοντας την ανάγκη για την ανάδειξη των τεχνολογιών και της τεχνογνώσιας αλλά και της ανάπτυξης συνεργασιών και χρηματοδότησης των δράσεων τους.Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης με ομιλίες απο Αirbus DS και Space Alliance.

Tην Τρίτη 1/7, στα πλαίσια networking breakfast με θέμα «Ιnterregional Cooperation in Aerospace» υπογράφηκαν διμερείς συμφωνίες μεταξύ του Ελληνικού si- Cluster (Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών), του Aerospace Valley της Γαλλίας που αποτελεί το σημαντικότερο cluster αεροδιαστημικής της Ευρώπης και του Αpulia Space Cluster (DTA) της Ιταλίας προβλέποντας έτσι την απο κοινού παρακολούθηση των εξελίξεων σε τεχνολογίες και εφαρμογές διεθνώς, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Τις συμφωνίες υπέγραψαν o κ. Marc Péré, Chief Operating Officer, Space Valley, ο κ. Giuseppe Acierno, President, Apulia Space Cluster και από το si-Cluster οι κ.κ. Δρ. Jorge-A. Sanchez-P. και Δρ. Αθανάσιος Πότσης, Steering Board, si-Cluster.

 

[ Τίτλοι ειδήσεων ]