Δρ. Eμμανουήλ Ζερβάκης

Δρ. Eμμανουήλ Ζερβάκης

O Εμμανουήλ Ζερβάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα το 1975. Έλαβε τόσο το πτυχίο Φυσικής όσο και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα της Mικροηλεκτρονικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1997 και το 1999, αντίστοιχα. Το 2004 έλαβε το διδακτορικό του από το Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Aπό το 2001 μέχρι το 2004 εργάστηκε στην THETA Microelectronics ως Σχεδιαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (junior). Συμμετείχε σε όλα τα προγράμματα της εταιρείας σχεδιάζοντας αναλογικά κυκλώματα χαμηλών και υψηλών ραδιοσυχνοτήτων που εισήχθησαν στις νέες αρχιτεκτονικές πομποδεκτών στοχεύοντας στις σύγχρονες ασύρματες επικοινωνίες. Στις αρχές του 2005 εντάχθηκε στην ΤΗΕΟΝ Sensors ως Σχεδιαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (senior) στο τμήμα MEMS και απο το 2008 έγινε Διευθυντής Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών.

Οι κύριες δραστηριότητές του περιλάμβαναν το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των αναλογικών και μικτών αναλογικών/ψηφιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και των PCB για την επεξεργασία σήματος των αισθητήρων MEMS. Συμμετείχε είτε ως Υπεύθυνος Προγράμματος είτε ως Τεχνικός Επικεφαλής σε διάφορα ESA, FP7 και Εθνικά χρηματοδοτημένα προγράμματα που εκτελέστηκαν επιτυχώς. Το 2010 έγινε Διευθυντής του Τμήματος MEMS της ΤΗΕΟΝ Sensors. Από το 2013 ο Δρ. Εμ. Ζερβάκης είναι ο Γενικός Διευθυντής της European Sensor Systems S.A. μίας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας ανάπτυξης συστημάτων αισθητήρων που βασίζονται σε τεχνολογίες MEMS και στοχεύουν σε ιατρικές, βιομηχανικές και αεροδιαστημικές εφαρμογές. Είναι υπεύθυνος για την εταιρική στρατηγική και την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Eίναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Emerging Technologies Industry Association (HETIA)

© Hellenic ASI. All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας by DAZZLINK