Αθήνα 27 Αυγούστου 2018

Το Διάστημα αποτελεί μια πρωτοπόρο, στρατηγική αγορά σε διεθνές επίπεδο, η οποία περικλείει ιδιαίτερα υψηλό τεχνικό και οικονομικό υπόβαθρο, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί σημαντικές επενδύσεις από την βιομηχανία, στρατηγική ανάπτυξη και ουσιαστική προσπάθεια από τα κράτη που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Πρόκειται για μια αγορά άνω των 120 δις ευρώ παγκοσμίως, η οποία, τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται με ρυθμό τουλάχιστον 8% ετησίως. Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι το Διάστημα προσφέρει ουσιαστική και συνεχή προοπτική για ανάπτυξη υψηλής τεχνολογικής καινοτομίας σε επιλεγμένους τομείς και, κατ’ επέκταση, δημιουργεί ευκαιρίες για νέες καινοτόμες και ανταγωνιστικές αγορές.

Η Ελληνική Βιομηχανία Διαστήματος, βασιζόμενη στο καλύτερο ίσως επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό που υφίσταται αυτή την στιγμή στην χώρα μας και την τεράστια όρεξη για συνεχόμενη και ουσιαστική εφαρμοσμένη τεχνολογική ανάπτυξη, έχει εισέλθει σε περίοδο ωριμότητας, παρουσιάζοντας σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και στη διατήρηση του υπάρχοντος επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΒΙΔΙΤΕ θα ήθελε να χαιρετήσει τις αποφάσεις κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της Διαστημικής Τεχνολογίας, όπως της SITAEL () και της OHB (), οι οποίες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, πολύ σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της δραστηριοποίησης στην Ελλάδα ακόμα μίας κορυφαίας εταιρείας του κλάδου του διαστήματος που λειτουργεί ως “Prime” στις μεγάλες διαστημικές αποστολές της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την τεράστια σημασία της βιομηχανίας του διαστήματος, καθώς ο κλάδος αυτός αποτελεί κινητήριο δύναμη με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα σε πολλούς τομείς της οικονομίας, ενώ αποδεικνύει την αξία του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας μας, αλλά και τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Είναι δεδομένο ότι η παρουσία των εταιρειών αυτών στην χώρα μας σε συνδυασμό με ακόμα μία κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην χώρα μας, την THALES HELLAS (), θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του διαστήματος.

Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – ΕΒΙΔΙΤΕ () ιδρύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008 και σήμερα περιλαμβάνει 41 μέλη. Το σύνολο των μελών αποτελούν Ελληνικές μικρομεσαίες (SMEs) εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 2000 εργαζόμενους. Το 2017 ο κύκλος εργασιών των εταιρειών αυτών ξεπέρασε τα 175 εκ. € από τα οποία περισσότερα από 150 εκ. € αφορούν εξαγωγές Ελληνικών διαστημικών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εξωστρέφεια και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Δρ. Αθανάσιος Πότσης

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ευάγγελος Βερονικιάτης
Δρ. Μανώλης Ζερβάκης
Δρ. Ευάγγελος Κόλλιας
Δρ. Χρήστος Κυριαζόγλου
Σωκράτης Κωστίκογλου
Ιωάννης Μαυρουδής
Στέλιος Μπολλάνος
Δρ. Βασίλης Τσαγκάρης

Στοιχεία Επικοινωνίας: Σοφία Κορδικόρη – Γραμματεία Διοίκησης
Τηλ: 210 6771975
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© Hellenic ASI. All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας by DAZZLINK